Holistisch – Leek

Holistisch

Holistisch

Jessica Swartberg

Holistisch tandarts.

Ik ben holistisch tandarts. Het holistische aspect zit  in het feit dat ik de link leg tussen jouw gebitssituatie in relatie tot je emotionele- en lichamelijke gezondheidssituatie. Ik probeer altijd naar de oorzaak van het probleem te gaan in plaats van alleen het symptoom te bestrijden.

Mijn focus ligt sterk bij preventie en bij het gezond maken van de mond. Onder gezond maken versta ik: amalgaam verwijderen op een zo veel mogelijk lichaamsvriendelijke manier, na afloop ontgiften in samenspraak met een natuurgeneeskundig therapeut,ontstekingen in de kaak na een extractie tot op gezond bot schoon maken, bekijken of jouw zenuwkanaal behandelde kiezen invloed op jouw gezondheid hebben, zo min mogelijk gebruik van chemische middelen en antibioticum, verdovingsvloeistof afstemmen op jouw situatie.

Ook heb ik aandacht voor het psychologische aspect. De kiezen zou je kunnen zien als een soort van ‘stoppenkast’ voor fysieke of emotionele gesteldheid. Emotionele aspecten liggen opgeslagen in de kiezen en in de vullingen.

Ik werk vanuit mijn hart en intuïtie en met mijn logisch verstand. Ik maak gebruik van stemvorken (= klankhealing), essentiële oliën en rustige muziek op de achtergrond. Ik heb goede ervaringen in het begeleiden van mensen met kokhalsneigingen of slik- of stikangst.

Wat ik belangrijk vind is jou volledige aandacht te geven. Zowel voor je gebit, in relatie tot je gezondheid en voor hoe je je voelt op dat moment. Ik stem me zoveel mogelijk af op jouw wensen en mogelijkheden en de beschikbare tijd. Hierdoor heb ik al veel mensen bij hun angsten en trauma’s kunnen begeleiden en kan ik, in samenwerking met jou, voor kleine transformaties in je mond zorgen.

Ik vind het belangrijk dat er binnen de gezondheidszorg een verbinding wordt gelegd tussen de gesteldheid van de kiezen/ mond en de algehele lichamelijke gezondheid en vice versa. Ik werk daarom samen met een natuurgeneeskundig therapeut en verwijs ook naar andere professionals.

Als bovenstaande je aanspreekt, voel je dan van harte uitgenodigd om een afspraak te maken voor een intake gesprek.